Ördögnyelvkapszula, a sikeres fogyókúráért

Tudnivalók a shirataki tésztáról

2017. január 02. 09:48 - alona

Mi az a shirataki tészta? Halottam, hogy ez egy újabb diétás kiegészítő, élelmiszer, de nehezen hiszem, hogy a tészta fogyasztásával elő lehet idézni a testsúlycsökkenést. Hogyan működik ez a tészta?

Bár a shirataki tésztát sokáig jórészt csak Ázsiában ismerték, ma már szerte a világon ismert és népszerű azok körében, akik fogyni szeretnének vagy csak egyszerűen csökkentenék a szénhidrátbevitelüket. A shirataki tészta egy ázsiai növény, az ördögnyelv gumójából készül. Az ördögnyelv gumóit megszárítják, megőrlik és a lisztből, ami ezek után készül, állítják elő a shirataki tésztát. Ez a tészta egy zselés állagó anyag, aminek nincsen valódi íze. A shirataki tészta nagy előnye azonban, hogy szinte egyáltalán nem tartalmaz kalóriát, szénhidrátot, zsírt, cukrot, fehérjét vagy glutént.

ördögnyelv5.jpg

A shirataki tészta ezenfelül nagy koncentrációban tartalmaz egy oldható rostot, a glükomannánt, ami a víz hatására akár 17-szeresére is képes megduzzadni. Amikor ez a méregnövekedés az emésztőrendszerben történik, akkor teltségérzetet eredményez és hozzájárul ahhoz, hogy az élelmiszer hosszabb ideig legyen a gyomorban. Ennek köszönhetően tovább tartja fenn a jóllakottság érzetét, aminek köszönhetően kevesebb kalóriára lesz szükségünk a nap folyamán, ez pedig beindítja a fogyást. A glükomannán ezenfelül csökkenti az inzulin mennyiségét a szervezetben étkezés után, csökkentei a koleszterinszintet, segít a székrekedés kezelésében, illetve növelheti a hasznos baktériumok mennyiségét is a bélben.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ordognyelvkapszula.blog.hu/api/trackback/id/tr966667733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása